Opdragelse er nøglen til god opførsel fra din hundOpdragelse er nøglen til god opførsel fra din hund

Categories:

Mange hundeejere giver fejlagtigt hunden skylden for dens konstante el. til tider gøende og larmende adfærd, når det i virkeligheden er dit ansvar som ejer at lære din hund ikke at gø.

Hvad får hunden til at gø?

Det er svært at sige præcis hvornår din hund starter med at gø og hvorfor den gør det, men det der får den til at blive ved, er den mange hundeopdragelse fra din side af.

 

I virkeligheden bør du allerede første gang hunden gør i en situation hvor den ikke skal gø, slå hårdt ned og bestemt sige det ikke er i orden, sætte dig i respekt og få hunden væk fra øjeblikket. Det viser med det samme din hund at du ikke vil tolerere gøen.

Hvorfor gør min hund hele tiden?

Igen er vi tilbage til det med at sætte sig i respekt og bestemt sige nej når din hund begynder at gø af noget den ikke skal. Men der kan være mange forskellige situationer din hund begynder at gø i:

  • Din hund kan gå ad dig
  • Din hund er på vagt og gør af fremmede forbipasserende
  • Din hund gør af gæster
  • Din hund gør af afsavn – for at få opmærksomhed
  • Din hund er bange el. stresset

Uanset hvad situationen er, så er du selv en del af løsningen. En god måde at se det på er at hunde skal blive hørt, værdsat og kælet med, præcis ligesom børn skal for ikke at blive uregerlige. Derudover skal de vide hvem der bestemmer – og det er dig!

Løsningen – Hund, stop med at gø!

Overordnet set har du to redskaber at bruge i jagten på at få din hund til at stoppe med at gø:

Opdragelsen er essentiel, også for megen anden opførsel af din hund, men vi ved også at tiden nogle gange kan flyve fra os og derfor kan det være rart med list teknologisk hjælp i form af et anti-gø halsbånd. Her er der IKKE tale om et med stød, men en etisk udgave med fx vibration, spray el. ultralyd.

Lad din hund tale

Det er vigtigt at du forstår hvad gøen for en hund er, det er nemlig dens måde at tale på. En hund kan kun sige så mange lyde, hvad end vi så lære på film, og derfor skal du også huske at lytte til din hund, da gøen kan betyde så mange forskellige ting.

 

Det er altså OK at din hund gør en gang imellem og du lader den tale til dig og prøver at forstå den. Selvfølgelig er det aldrig i orden at den gør ad fremmede forbipasserende, og det er situationer som denne at ordentlig opdragelse kan sætte en stopper for.