Pas på din hund på den rigtige mådePas på din hund på den rigtige måde

Categories:

Der er ingen tvivl om det: hunde er fantastiske kæledyr. De er lodne, de er nuttede, og de ser altid ud til at være glade. Men ud over at være en kilde til kammeratskab, kan hunde også give os en utrolig mængde kærlighed og tryghed.

For mange af os er vores hunde mere end bare kæledyr; de er familiemedlemmer. De giver os ubetinget kærlighed og støtte, og de er der altid for os, uanset hvad. Hunde har en uhyggelig evne til at mærke, når vi føler os nede, og de vil gøre alt for at få os til at føle os bedre. De er også gode beskyttere. De er kærlige, loyale og altid klar til at spille. Men at eje en hund er et stort ansvar. Du skal sørge for, at du giver din pelsede ven et sikkert, behageligt hjem og masser af kærlighed og opmærksomhed, og selvfølgelig kvalitetsmad. Så hvis du er ny til alt dette, er her nogle ting, du skal være opmærksom på, når du tager dig af din lodne ven.

Pasning af hvalpe

Hvalpe har brug for meget pleje og opmærksomhed, og de kræver en anden form for pleje end en voksen hund. De vokser stadig og lærer, så de har brug for masser af tålmodighed, kærlighed og vejledning. Her er nogle ting, du skal huske på, når du passer en hvalp:

  1. Hvalpe skal have små måltider flere gange om dagen. Invester altid i kvalitetsmad, og har du brug for hjælp, kan du lære mere på denne hjemmeside her: http://www.gilpa.dk
  2. De skal tages ud ofte for at lindre sig selv.
  3. Hvalpe har brug for meget socialisering og interaktion med mennesker og andre dyr.
  4. De skal trænes ordentligt, så de kan lære at opføre sig hensigtsmæssigt.
  5. Hvalpe er modtagelige for helbredsproblemer, så de skal regelmæssigt tilses af en dyrlæge.

Hvad med voksne hunde?

At tage sig af en voksen hund er anderledes end at tage sig af en hvalp på nogle få måder. For det første skal voksne hunde kun fodres en eller to gange om dagen, hvor en hvalp skal fodres op til flere gange om dagen. For det andet kan voksne hunde normalt holde deres blære i længere perioder end hvalpe, så de behøver ikke at blive taget ud så ofte. For det tredje har voksne hunde typisk ikke brug for så meget socialisering og interaktion, som hvalpe har, selvom de stadig har gavn af det. Endelig er voksne hunde mindre modtagelige for helbredsproblemer end hvalpe, så de behøver ikke at tilses af en dyrlæge så ofte. Det er dog vigtigt at holde trit med regelmæssige kontroller og vaccinationer for at sikre, at din hund forbliver sund og glad.