Har du krybdyr – prøv at give dem springhalerHar du krybdyr – prøv at give dem springhaler

Categories:

Ligesom mange andre dyr, nyder krybdyr godt af lidt variation i diæten. Springhaler kan være et god bud på noget ekstra og levende, du kan putte ned til dem, for også at aktivere deres jagtinstinkt.

Her kan du læse mere om, hvorfor springhaler er værd at prøve at fodre til dine krybdyr, hvordan du får fat i dem, og hvad det egentlig er for en størrelse.

Hvad er springhaler?

Springhaler tilhører dyreordnen kaldet leddyr, og der findes 18 forskellige familier af dem, som fordeler sig blandt over 6.000 forskellige arter. Springhaler blev før anset som at være insekter, men i dag ses de som en klasse, der har udviklet sig videre fra dét.

Springhaler kan være uønskede gæster i potteplanter, da de primært spiser svampe, nematoder, plantemateriale, bakterier og forskellige encellede dyr. Det vil sige, at du faktisk kan have springhaler i en tank med fugtig jord og planter, og dermed få dem til at reproducere og fordre dem til dine krybdyr.

Hvorfor er springhaler godt for krybdyr?

Insekter og lignende små væsner er rigtig gode at fodre til krybdyr, der har et slumrende jagtinstinkt. Krybdyr i fangenskab får nemlig ikke så meget mulighed for at imitere deres vilde liv, men springhaler kan hjælpe med at aktivere deres instinkter.

Der er nemlig masser af næring i springhaler, og selvom det ikke bør være dit krybdyrs eneste kost, er det et godt supplement. Du kan sætte springhalerne ned i terrariet og lade dit krybdyr fange dem levende. Så får de også mulighed for lidt aktivering, og selvom de ikke spiser alle springhalerne med det samme, kan de gøre det, når de vil.

Springhaler er også en god måde at skabe en smule midlertidig biodiversitet i dit terrarie.

God pleje af dine krybdyr

Krybdyr kræver bestemt pleje, og noget af det er bl.a. at aktivere dem. Du skal selvfølgelig have et passende terrarie til dem, men derudover er det en god idé at have mulighed for at give dem noget, der kan stimulere deres jagtinstinkter.

Alt efter typen af krybdyr, du har, får du behov for noget forskelligt. Springhaler er et godt bud generelt, men det kan være en god idé at undersøge dit kæledyrs arts behov. Bemærk desuden, at du skal kunne lukke terrariet helt, hvis du putter levende bytte ned, så det ikke slipper løs og bliver en skadedyr i din bolig.