De vigtigste ting du kan gøre for din hunds helbredDe vigtigste ting du kan gøre for din hunds helbred

Categories:

Når man som menneske vælger at få en hund som kæledyr, så skal man vælge at gøre det med et ligeså stort ansvar som hvis man fik et barn. Det betyder også at man skal huske at tænke på og tilgodese sin hunds helbred, for når de lever som kæledyr hos os kan man godt glemme at det er vores ansvar at de får motioneret og spist ordentligt.

Kost og motion

Netop sidstnævnte er noget af det vigtigste at tænke på når du skal tage dig ordentligt af din hund – kost og motion. Det er alfa-omega at du ikke giver din hund for meget mad, da de ikke selv har en stopklods, og så skal der gås ture med dem.

 

Det er meget forskelligt hvor meget du skal motionere med din hund. Nogle hunderacer og arter behøver ikke at gå vældigt lange ture og jo ældre de bliver des mindre behøver/kan de også bevæge sig. Men mange hunde har også et instinkt og behov fra naturens side der gør at de skal bevæge sig virkelig meget for at aktiveres nok.

 

Får din hund ikke bevæget sig nok kan det være en frustration og medføre psykiske problemer, præcis ligesom det kan for os mennesker. Får din hund for meget mad og kommer til at veje for meget, kan det være rigtig hårdt for knogler og led og medføre fysiske problemer.

Hundeforsikring

Du skal sørge for at have din hund forsikret, det er også en af de vigtige helbredsmæssige ting du kan gøre. Der er en lovpligtig hundeforsikring og så er der andre hundeforsikringer du kan få også. Det kan eksempelvis være en sundhedsforsikring til din hund der gør dyrlægeregningerne billigere.

Naturlige midler til hunde

Nogle af de helbredsmæssige udfordringer der er mest udbredt blandt hunde er også dem der er meget udbredt blandt mennesker. Det er eksempelvis psykiske lidelser som stress og angst, og fysiske problemer som ledsmerter og gigt.

 

I mange tilfælde findes der gode naturlige midler til disse udfordringer som kan virke langt hen ad vejen. Et godt eksempel på dette er et beroligende middel til hunde i tablet og kapselform, der kan virke mod stress og angst i permanente tilstande, men også ved enkeltstående episoder som fyrværkeri og store selskaber med meget larm.

 

Disse sundhedsmæssige udfordringer kan også gå hen at blive så grelle at der er brug for stærkere midler mod f.eks. gigt eller decideret operationer på hunden.

 

Jeg håber denne artikel har givet dig nogle overvejelser i forhold til din hunds helbred og hvor stor en rolle du spiller i forhold til at gør det bedste for din hund, så den holder sig sund og rask. I sidste ende er det ejerens ansvar at tage os af hunden.