Hvalpetræning giver dig og din hund den bedste startHvalpetræning giver dig og din hund den bedste start

Categories:

Hundehvalpe er sociale væsener, der stjæler hjerter og skaber glæde, hvorend de befinder sig. Det er således også nødvendigt, at både du og din hvalp får god træning i at læse hinanden og håndtere mødet med andre mennesker og hunde.

Som hvalpeejer ved du om nogen, at det kræver viden, tid og tålmodighed. Derfor er hvalpetræning og socialisering en vigtig del af det at have hund. Det giver nemlig dig og din hvalp den bedste start.

Både du og din hvalp skal på skolebænken

En hund er hårdt arbejde, i hvert fald hvis den ikke får den træning og socialisering, den som hvalp har brug for.

Din hvalp kan starte til hvalpetræning, når den er blevet 9 uger gammel. Det kan virke tidligt, men her i prægningsfasen er hvalpen mest modtagelig overfor læring, hvilket gør det til et optimalt tidspunkt at starte.

Til hvalpetræning lærer du og din hund at aflæse hinandens sprog og signaler, for som hundens fører er det i lige så høj grad dig, der skal lære. I løbet af træningsgangene øver I forskellige kommandoer som følge, sit, dæk og at adlyde dig, når du kalder, samt at gå pænt i snor uden at trække afsted.

Socialisering giver en glad hund

Det er uundgåeligt, at din hvalp kommer i kontakt med andre hunde I løbet af livet sit liv. Derfor er det vigtigt, at den tidligt møder andre hunde af forskellige racer og størrelser.

Hunde, der ikke socialiseres i tilstrækkelig grad, bliver nemmere bange og nervøse overfor andre. Sker socialiseringen i de første måneder af hvalpens liv, vil den derimod lære at omgås andre hunde, hvilket giver dig en meget gladere hvalp.

Et godt forhold til andre hunde er vigtigt for, at din hvalp bliver velfungerende og social. I socialiseringsfasen er hvalpen utrolig påvirkelig, og sociale værdier, den lærer her, sætter dybe aftryk i dens sind. Det er også i denne periode, den knytter bånd til sin flok.

Til hvalpetræning lærer du teorien bag

Træning og socialisering er vigtigt for, at du og din hvalp får den bedste start på livet sammen. Men ét er selve træningen, noget andet er, hvorfor det egentlig er så essentielt.

Udover selve træningen bliver der til hvalpetræning også sat fokus på teorien bag, samt hvilke begynderfejl du skal være opmærksom på.

At forstå hvorfor træning og socialisering er vigtigt, skaber langt bedre forudsætninger for, at du kan give din hvalp et dejligt liv. Læs mere om hvalpetræning her.